Vilse i tårtan!

hundra47 utökar sitt CV med tårtbakning! Idag fyller min mamma nämligen 53 år och med tanke på att hon jobbat hela dagen och ska jobba hela natten, bakade jag och Johan en tårta till henne som en överasskning i morgonbitti när hon kommer hem.

Här kommer de hemligheterna till hur man gör en god tårta.
      

Hemlighet nummer ett är att allt som är sött är gott i en tråta, men överdriv inte, det måste finnas lite syrlighet och surhet också för att bryta av sötman på ett bra sett. Sen är det bara att köra, jag gjorde så här:

Fixa en sockerkaka, dela den helst i 3 delar, botten, mellan och så ett lock, det spelar ingen roll om det blir lite hål här o där, det är ingen som öppnar tårtan o kollar det. Ialf på botten lagert använde jag mig av vaniljkräm, lite skivade bananer och kiwis, kiwisarna va lite för sura så jag tog inte så mycket. På mellanlagert öste min kära assistent Johan på ett fint lager blåbärssylt och jag toppade med några stora o fina mangoskivor eftersom blåbärssylten är ganska söt och mangon e lite syrlig. Efter locket åkte på bredde vi på med grädda som var blandan med daimkross och vaniljsocker. Den slutliga tushen förgylldes med stjärnfrukter längst kanterna och toppen dekorerat med vindruvor och bokstavs-kex!

Här kommer en liten tårtdikt jag skrivit
Glöm inte
att det är aldrig fel med en tårta
alla kan laga en tårta
Du med.
Laga tårta
Annars får du en vårta
och då är all lycka bååårta.

för ingen vill ha en vårta
men alla vill ha en tårta
laga tårta och bjud bort din vårta
laga tårta och bjud dina vänner
ja, bjud alla du känner!

Kommentarer
Postat av: annah

det var baskemig den finaste tårta jag sett på länge! och vilken dikt sen =)

2008-02-26 @ 00:51:44
Postat av: k

fan va sugen på tårta jag blev nu.

2008-02-26 @ 08:46:05
Postat av: Gustav

Tack så mycket annah :D

Kanske bjuds det på tårta på fredag, vem vet?

2008-02-26 @ 11:44:39
URL: http://www,hundra47.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0